Over ons

cropped-1_primary_logo_on_transparent_230x69.png

Klik HIER voor de nieuwste berichten van Effekt2000.

Over ons

De beleggingsstudieclub Effekt2000 bestaat reeds meer dan 10 jaar. Echter tot en met 2008 heette de club ’t Konminder maar na een fusie met een andere beleggersclub is de naam veranderd  op 1 januari 2009 in Effekt2000. Op 1 januari 2019 bestaat Effekt2000 dus 10 jaar!

Effekt2000 staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr: 02077076

BSC Effekt2000 is ook lid van de overkoepelende organisatie, de NCVB (De Nederlandse Centrale Vereniging van Beleggingsstudieclubs) thans opgegaan in de VEB. Er dient hiertoe een jaarlijkse afdracht betaald te worden, maar daar staat tegenover dat beleggingsstudieclubs regelmatig worden uitgenodigd voor excursies en bedrijfspresentaties. Tevens is ondersteuning mogelijk indien dat nodig is. Informatie over deze organisatie kunt u vinden op: www.veb.net.

De oorsprong van BSC Effekt2000 ligt in de gebouwen van de Rabobank te Scheemda. Één keer per jaar heeft de BSC ook een beleggingsadviseur van deze bank tijdens een speciale bijeenkomst, om bij te praten over de economie in het algemeen en over de beurzen in het bijzonder.

logo-rabobank

Bijeenkomsten

BSC Effekt2000  komt iedere tweede dinsdag van de maand bij elkaar in “De Esborg” te Scheemda. Na de gebruikelijke agendapunten zoals notulen en mededelingen, worden de gedane transacties geanaliseerd en de stand van de beleggingsrekening. De agenda is HIER te vinden.
Vervolgens wordt het beleggingsklimaat van de afgelopen maand besproken. Dat is ook terug te vinden bij de ontwikkeling van de beleggingsportefeuille en vindt een inventarisatie gemaakt van de verwachtingen voor de komende periode. Vervolgens wordenalle in de portefeuille aanwezige fondsen besproken en wordt bepaald wat er wordt verkocht, gehouden en aangekocht.
Na besluitvorming zal de penningmeester de volgende dag (indien mogelijk) direct de orders invoeren.


Portefeuille

Effekt 2000 handelt het meeste in fondsen uit de AEX en in mindere mate met de Midkap en Smallkap fondsen. Zelden doen we call- of put opties. Soms wordt er gekozen voor een aandeel uit de DAX index (Duitsland), de CAC index (Frankrijk) en Dow Jones (USA).
Natuurlijkzijn er ook beschouwingen over de achtergronden van het beleggingsklimaat, zoals bijvoorbeeld de effecten van de olieprijs of de prijzen van het staal, rente, en alle andere factoren, zoals verkiezingen en oorlogsdreigingen die van belang zijn voor het beleggen.
Effekt 2000 houdt zich niet bezig met allerlei afgeleide beleggingsproducten. Er zijn er zoveel en bovendien zijn de resultaten toch meest afhankelijk van de verschillende beurzen.
Het gaat vooral om, met regelmaat en met elkaar te filosoferen over het beleggen en van elkaar te leren maar ook om gezellig onder het genot van een hapje en een drankje, de aandelen markten te bespreken.

Voor onze club geldt ook altijd: “eerder behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst!”

Verder laat Effekt 2000 zich leiden door de 4 Gouden Regels van het beleggen:

  1. Schakel emoties uit om veiliger te beleggen
  2. Wees slim en stel een beleggingsplan op als je gaat beleggen
  3. Neem winstwaarschuwingen serieus
  4. Laat hypes en je eigen(wijze) zienswijze los

Rendement

Het is niet het doel maar als beleggingsstudieclub streeft Effekt2000 elk jaar met de aandelenportefeuille de AEX te verslaan. Wanneer het lukt om met het behaalde rendement de AEX te verslaan, is dat een kleine “overwinning“. De laatste jaren is het een paar keer gelukt om de AEX te verslaan. Rendement wordt door de club behaald door het vermogen van de beleggingsportefeuille te salderen met het saldo van de beleggersrekening minus de gemaakte kosten welke betrekking hebben op de beleggingen. Deze saldi worden op 01 januari van elk jaar vergeleken met het jaar daarvoor. Gemiddeld behaald Effekt2000 eens in de 3 beursjaren meer rendement dan AEX. Zie hieronder de behaalde rendementen ten opzichte van de AEX:


Portefeuille

Effekt2000

Beursspel

BSC Effekt2000 heeft elk jaar een unieke uitdaging, het zogenaamde “BEURSSPEL“. Elke deelnemer heeft een fictieve aandelen mandje met 5, op de Amsterdamse beurs genoteerde aandelen met een totaal waarde van € 10.000 (elk aandeel vertegenwoordigt dus een waarde van € 2.000).

Het doel is tussen 1 januari en 31 december zoveel mogelijk rendement te behalen. Tussentijds kan er niet gehandeld worden in aandelen. De winnaar krijgt een heerlijke fles wijn. Klik HIER voor meer info over het beursspel, alle winnaars sinds 2009 en de actuele tussenstanden.

Beursspel logo

Van 01-01-2009 tot 01-01-2023 is de AEX met 180,15% gestegen, van 245,94 punten tot 689,01 punten. In een grafiek ziet dat er uit als volgt:


Sociale media

Effekt2000 zal zoveel mogelijk informatie via e-mail en deze website delen. Daarnaast zal ook informatie gedeeld worden via diverse sociale media. Volg Effekt2000 ook op sociale media kanalen:

vind-ons-op-fb
twitterbutton

Effekt2000 wil uniek blijven door een maximum aantal leden toe te laten. Elk aspirant lid wordt ter beoordeling van de overige leden voorgelegd en moet met goedkeuring van het merendeel van de zittende leden worden voorgedragen. Per 01.01.2022 heeft Effekt2000 15 leden.


Ga naar de Disclamer Pagina of kik HIER voor de privacyverklaring van Effekt2000.


Op 01.01.2019 bestond BSC Effekt2000 10 jaar!!!


Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s