Aandelen

1_Primary_logo_on_transparent_230x69

Klik HIER voor een lijst in PDF.

NaamBeursSectorProfiel
AALBERTS NVAEXIndustrieAalberts ontwikkelt kritische technologieën voor toonaangevende industrieën en het dagelijks leven. Installation technology ontwikkelt, ontwerpt en produceert leidingsystemen voor de distributie en regulering van water- of gasstromen in verwarmings-, koelings-, water-, gas- en sprinklerinstallaties in residentiële, commerciële en industriële gebouwen en industriële toepassingen. Material technology biedt een unieke combinatie van geavanceerde warmte- en oppervlaktebehandelingstechnologie. Climate technology ontwikkelt, produceert en reguleert de waterstromingen in systemen voor verwarming en koeling in residentiële en commerciële gebouwen om de energie-efficiëntie van het systeem te verbeteren. Industrial technology ontwikkelt, ontwerpt en produceert voornamelijk producten en systemen voor het controleren en regelen van vloeistoffen onder zware en kritieke omstandigheden voor specifieke nichetoepassingen in stadverwarming en gas, algemene industrieën en de automobielindustrie.
ABN AMRO BANK N.V.AEXFinanciële dienstverlenersABN AMRO bedient retail, private banking en corporate banking klanten met een primaire focus op Nederland en met selectieve activiteiten in het buitenland. ABN AMRO beschikt over gedegen financiële expertise en uitgebreide kennis van vele bedrijfstakken.
ACCELLASCXConsumenten goederenAccell Group N.V. richt zich internationaal op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen, fietsonderdelen en -accessoires en fitnessapparatuur. De onderneming heeft marktleidende posities in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Finland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Europa is Accell Group marktleider in fietsen gemeten in omzet. De bekendste merken van Accell Group zijn Batavus (NL), Sparta (NL), Koga (NL), Loekie (NL), Ghost (D), Haibike (D), Hercules (D), Winora (D), Raleigh en Diamondback (UK, VS, Canada), Lapierre (F), Tunturi (Fi), Atala (IT), Redline (VS), XLC (international).
ACCSYSASCXChemieAccsys Technolgies is een innovatief houtbewerkingsbedrijf dat onderdeel uitmaakt van de Accsys Group. Het heeft een proces ontwikkeld waarbij zacht hout onder hoge druk wordt geïmpregneerd en vervolgens geacetyleerd met azijnzuuranhydride.
ACOMOASCXAgrarishAmsterdam Commodities N.V. (Acomo) is een internationale groep van ondernemingen die actief zijn in de wereldwijde inkoop, verwerking en distributie van voedingsgrondstoffen en ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie. De onderneming produceert, verwerkt, verhandelt en distribueert natuurlijke voedingsstoffen.
ADYEN NVAEXTechnologieAdyen omschrijft zichzelf als een technologiebedrijf dat betalingen voor handelaren herdefinieert. Volgens eigen verklaringen heeft het bedrijf een efficiënt uniform platform uitgebouwd dat de wereldwijde acceptatie en verwerking van kaarten en lokale betalingen via de online, mobiele en POS-kanalen van haar handelaars mogelijk maakt. De technologie van het bedrijf elimineert wrijvingsverliezen voor kopers en handelaren en vereenvoudigt het globale beheer van betalingen over distributiekanalen en regio’s. Adyens merchant portfolio omvat Uber, Netflix, Facebook, Spotify, Etsy, Vodafone, Sephora, Tory Burch, L’Oréal en booking.com.
AEGONAEXFinanciële dienstverlenersAegon is een internationale aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen- en beleggingsproducten, met activiteiten in meer dan 25 markten in Amerika, Europa en Azië en investeringen van meer dan 475 miljard euro. Aegon heeft ongeveer 27,000 werknemers en miljoenen klanten over de hele wereld.
AHOLD DELHAIZEAEXDetail- & groothandelAhold Delhaize is een internationale groep van kwaliteitssupermarkten actief in de Verenigde Staten en Europa met Nederland als thuisbasis.
AIR FRANCE-KLMAMXTransport & logistiekAir France-KLM is een Frans-Nederlandse multinational onder Frans recht met zijn hoofdkantoor in Charles de Gaulle Airport bij Parijs. In 2018 vervoerde de maatschappij 101 miljoen passagiers,[1] de maatschappij is de op drie na grootste vliegende vrachtvervoerder ter wereld.
AJAXASCXMediaAjax is een professionele voetbalclub in Amsterdam, welke zich transformeerde van vereniging tot beursgenoteerd bedrijf. AFC Ajax is een succesvolle Nederlandse voetbalclub. Het bedrijf heeft drie belangrijke inkomstenbronnen: voetbal, detailhandel en merchandising. De omzet wordt voornamelijk gerealiseerd in Nederland.
AKZO NOBELAEXChemieAkzo Nobel NV produceert verven en vernissen. Op het gebied van “Performance Coatings” beschrijft de Groep zichzelf als een wereldleider. De productportfolio omvat merken zoals Dulux, SIKKENS, internationaal, Interpon. Deze producten worden gebruikt voor de bescherming en afwerking van schepen, auto’s, vliegtuigen, jachten en architectonische componenten, consumptiegoederen en olie- en gasfabrieken. Het segment “Decorative Paints” omvat een breed scala aan kwaliteitsproducten voor elke situatie en elk oppervlak, inclusief verven, vernissen en glazuren. Daarnaast wordt een reeks mengmachines en kleurconcepten voor de bouw- en renovatiebranche aangeboden. De groep is actief in meer dan 80 landen.
ALFEN N.V.ASCXTechnologieAlfen ontwikkelt en verkoopt gestandaardiseerde en geïntegreerde producten, systemen en oplossingen op het gebied van elektrische energie. De onderneming is actief in drie bedrijfssectoren: Smart Grids, Energy Storage en EV (Electric Vehicle) Charging.
ALTICE BLokaalTelecommunicatieAltice Europe is een internationaal kabel- en telecommunicatiebedrijf dat aanwezig is in Frankrijk, Israël, België, Luxemburg, Portugal, de Franse Antillen/Indische Oceaan Gebied, de Dominicaanse Republiek en Zwitserland. De groep biedt kabeldiensten aan (o.a. betaaltelevisie, breedband internet en vaste telefonie) en in bepaalde landen ook mobiele telefoniediensten aan particulieren en bedrijven. In 2018 wird Altice USA afgesplitst als een aparte onderneming en wird de naamswijziging van Altice NV naar Altice Europe NV afgerond.
ALTICE EUROPE N.V.AMXTelecommunicatieAltice Europe is een internationaal kabel- en telecommunicatiebedrijf dat aanwezig is in Frankrijk, Israël, België, Luxemburg, Portugal, de Franse Antillen/Indische Oceaan Gebied, de Dominicaanse Republiek en Zwitserland. De groep biedt kabeldiensten aan (o.a. betaaltelevisie, breedband internet en vaste telefonie) en in bepaalde landen ook mobiele telefoniediensten aan particulieren en bedrijven. In 2018 wird Altice USA afgesplitst als een aparte onderneming en wird de naamswijziging van Altice NV naar Altice Europe NV afgerond.
ALUMEXX N.V.LokaalIndustrieAlumexx N.V. (tot eind 2017 PHELIX N.V., voorheen Inverko N.V.) is wereldwijd actief in de productie, ontwikkeling, verhuur, assemblage en verkoop van aluminium klimgereedschap en -uitrusting. Dit zijn niet alleen ladders, trappen en steigers, maar ook maatwerkproducten zoals brugperrons, hangbrugsystemen, permanente gevelonderhoudsfaciliteiten, catwalks, botensteigers en helikopterplatforms.
AMGAMXIndustrieAMG Advanced Metallurgical Group N.V. is een wereldwijd actieve producent van metallurgische materialen en vacuum verhittingssystemen. De onderneming levert kritische componenten aan een breed scala van klantindustrieën
ANDLokaalTransport & logistiekAND International Publishers NV is producent en aanbieder van digitale kaarten die gebruikt worden voor locatiegebaseerde diensten over de gehele wereld voor mobiel, internet en desktop. AND heeft twee vestigingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Daarnaast is er een productiefaciliteit in India. AND heeft de afgelopen jaren een database opgebouwd die uitgegroeid is tot een database met wereldwijde dekking. De afgelopen jaren is er fors geïnvesteerd in het ontwikkelen van de kaarten van West-Europa op straatniveau.
APERAMAMXBasismateriaalAperam is de op vijf na grootste roestvrijstaalproducent ter wereld. Het heeft zes fabrieken in België, Frankrijk en Brazilië. Er werken bijna tienduizend mensen. De omzet van Aperam bedroeg in 2012 5,26 miljard dollar (3,9 miljard euro). Aperam is een afsplitsing van staalgigant ArcelorMittal. Sinds januari 2011 is het genoteerd aan de effectenbeurzen van Amsterdam, Luxemburg en Parijs. De familie Mittal bezit 40,8 procent van het bedrijf.
ARCADISAMXBouwARCADIS is een toonaangevende, wereldwijd actieve, kennisgedreven onderneming. Wij leveren design-, advies- en ingenieursdiensten aan bedrijven in binnen-en buitenland. Het succes van de klant staat voorop in onze aanpak. We realiseren projecten en programma’s vanaf het concept en ontwerp tot de oplevering en het beheer. ARCADIS is actief op de gebieden van Gebouwen, Milieu & Ruimte, Mobiliteit, Water.
ARCELORMITTALAEXBasismateriaalArcelorMittal is een toonaangevend staal- en mijnbouwbedrijf. De onderneming is actief in alle belangrijke industriële afzetgebieden, zowel in opkomende als mature markten. ArcelorMittal is bedrijvig in alle belangrijke sectoren met betrekking tot koolstofstaal, zoals automobielindustrie, bouw, huishoudelijke toepassingen en verpakking, met de nadruk op onderzoek en technologie. Het bedrijf heeft een leidende rol op het vlak van ontwikkeling van nieuwe techologieën en voert actief onderzoek naar oplossingen die bijdragen aan de bestrijding van klimaatverandering.
ASMIAMXTechnologieASM International N.V. is werkzaam als leverancier van productiemachines voor de halfgeleiderindustrie. De onderneming maakt gebruik van een sterke technologische basis, zeer goed uitgeruste productiefaciliteiten en een strategisch georganiseerd distributienetwerk. De holding ASM International heeft ontwikkelings- en productiefaciliteiten in Europa, de Verenigde Staten en Azië.
ASMLAEXTechnologieASML is actief in de ontwikkeling, productie en marketing van geavanceerde lithografische systemen. Deze systemen zijn essentieel voor de fabricage van moderne IC’s (Integrated Circuits) of chips. De technologie van ASML zorgt voor de overdracht van een IC-patroon op silicium wafers, noodzakelijk voor het vervaardigen van allerlei chips. De onderneming situeert de productie en O&O in Nederland, Korea, Taiwan en de Verenigde Staten. Regionale vestigingen voor verkoop en service bevinden zich over de hele wereld.
ASR NEDERLANDAEXFinanciële dienstverlenersASR Nederland is een beursgenoteerde Nederlandse verzekeringsgroep. ASR Nederland voert de merken: a.s.r., de Amersfoortse, Europeesche Verzekeringen, Ardanta en Ditzo. De ASR verzekeringsgroep ontstond in 1997 nadat het concern Stad Rotterdam (bestaande uit de verzekeraars Stad Rotterdam Verzekeringen en Woudsend Verzekeringen) Europeesche Verzekeringen en De Amersfoortse overnam. De nieuwe naam ASR was een samenvoeging van Amersfoortse en Stad Rotterdam.
AVANTIUMLokaalChemieAvantium beschrijft zichzelf als een toonaangevend bedrijf op het gebied van chemische technologie en een pionier op het gebied van alternatieve chemie. Avantium ontwikkelt samen met haar internationale partners efficiënte processen en produceert duurzame producten uit bio-based materialen. Volgens Avantium is YXY Technology een van de succesverhalen van Avantium in de productie van polyethyleen furanoaat (PEF). PEF is een volledig nieuwe, hoogwaardige kunststof gemaakt van industriële plantaardige suiker, legt het bedrijf uit. Sinds oktober 2016 zijn alle activiteiten in verband met de YXY-technologie overgedragen aan Synvina, een joint venture van BASF en Avantium. Avantium werkt ook aan een verscheidenheid aan andere baanbrekende projecten en verkoopt geavanceerde Catalysis-onderzoeksdiensten en -systemen aan toonaangevende chemische en petrochemische bedrijven. Avantium is opgericht in februari 2000 door de spin-off van Royal Dutch Shell.
B&S GROUP SAASCXTransport & logistiekB&S GROUP S.A. is een wereldwijde distributiepartner die uitgebreide, op maat gemaakte distributie- en logistieke oplossingen biedt doorheen de volledige supply chain. Het bedrijf heeft naar eigen inzicht waardevolle expertise in het oplossen van ketencomplexiteiten in de consumentengoederensector (waaronder gezondheids- en schoonheidsproducten, voeding en dranken, likeuren en elektronica). De activiteiten hebben een wereldwijd bereik en bedienen klanten in meer dan 100 landen.
BAMAMXBouwBAM is actief in de sectoren Bouw, Vastgoed, Infra, Publiekprivate samenwerking, Installatietechniek, Consultancy en engineering, en in facility management. De Groep behoort tot de grootste bouwondernemingen in Europa. BAM neemt in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland leidende marktposities in. Kenmerkend voor BAM is het wijdvertakte regionale netwerk van vestigingen, waardoor de onderneming altijd dicht bij de opdrachtgever staat. In de thuismarkten biedt BAM opdrachtgevers een omvangrijk producten- en dienstenpakket. Wereldwijd voert de Groep in nichemarkten gespecialiseerde bouw- en infrawerken uit. BAM is internationaal opererende opdrachtgevers – ‘global clients’ – tevens van dienst op het gebied van consultancy en engineering.
BASIC-FITAMXConsumenten dienstenBasic-Fit is de grootste aanbieder van “value-for-money” fitnessclubs in Europa (gemeten naar het aantal clubs). De Onderneming is actief in een aantal van Europa’s meest aantrekkelijke markten. De inmiddels meer dan 350 Basic-Fit clubs met meer dan 1 miljoen leden per 31 maart 2016 bevinden zich in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje. Basic-Fit hanteert een simpel en transparant lidmaatschapsmodel, waardoor Basic-Fit garant staat voor een fitnesservaring die toegankelijk en betaalbaar is voor iedereen.
BESIAMXTechnologieBesi is een leverancier van halfgeleider productie-apparatuur voor de wereldwijde halfgeleider- en elektronica-industrie. Het bedrijf is actief in Nederland en de rest van Europa, in de Verenigde Staten en in Azië.
BETER BEDLokaalDetail- & groothandelBeter Bed Holding N.V. is actief in de Europese markt voor slaapcomfort. De activiteiten omvatten detailhandel, via de ketens Beter Bed (Nederland en België), Matratzen Concord (Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Nederland, België en Polen), El Gigante del Colchón (Spanje), BeddenREUS, Dormaël en Slaapgenoten (Nederland) en MAV (Duitsland). Verder is Beter Bed Holding via haar dochter DBC International
BEVERLokaalVastgoedN.V. Bever Holding (Bever Holding), statutair gevestigd te Hilversum, is een vastgoedonderneming die zich primair richt op (her)ontwikkeling van appartementen, commerciële ruimten en hotels. De projecten zijn ultimo 2015 geconcentreerd in Nederland en België. Naast haar activiteiten als ontwikkelaar zullen de activiteiten van Bever Holding voornamelijk bestaan uit het aankopen, verkopen, exploiteren en beheren van onroerende zaken.
BOSKALISAMXBouwInternationale maritieme dienstverlener op het gebied van baggeren, offshore energy en inland infra. Ook levert Boskalis via dochter SMIT Internationale sleepdiensten, reddings-en bergingswerk, zwaar transport en hijswerkzaamheden. Terminaldiensten worden aangeboden via dochter Smit Lamnalco. Dochter Dockwise is toonaangevend in het plaatsen en vervoeren van extreem zware structuren. De groep Boskalis heeft ruim 11.000 werknemers, bestaat uit meer dan 1100 schepen en werktuigen en is actief in meer dan 75 landen verspreid over zes werelddelen.
BRILLLokaalMediaBrill, gesticht in 1683, is een uitgeverij met een rijke geschiedenis en een sterke internationale focus. De hoofdzetel van de vennootschap is in Leiden, (Nederland) met een filiaal in Boston, Massachusetts (Verenigde Staten). Brill publicaties richten zich voornamelijk op de humane wetenschappen en sociale wetenschappen, op internationaal recht en op geselecteerde gebieden in de wetenschappen. Brill beschikt ook over een uitgebreide catalogus van online bronnen en primaire bron collecties.
BRUNELASCXUitzendbureausDe kernactiviteiten van Brunel zijn projectmanagement, detachering en consultancy. Dit vindt plaats door de flexibele inzet van hoogopgeleide specialisten op gebied van Engineering, ICT, Finance, Legal en Insurance & Banking. Brunel verricht de genoemde activiteiten in Nederland, Duitsland, België en Canada, alsmede ten behoeve van de wereldwijde olie- en gasindustrie.
COCA-COLA EUROPEA…LokaalVoeding & drankCoca-Cola European Partners is de West-Europese bottelaar van frisdrankproducent Coca-Cola. Coca-Cola European Partners ontstond in 2015 nadat vier bottelaars voor Coca-Cola in West-Europa besloten om te fuseren. Dat waren een West-Europese, Spaanse, Duitse en IJslandse bottelaar. Een klein jaar later, in mei 2016 werd de bottelaar naar de beurs gebracht voor 35 euro per aandeel. De hoofdnotering kwam in Nederland, omdat de Amsterdamse beurs een belangrijke speler voor internationale beleggers zou zijn. Daarnaast krijgt het aandeel ook een notering in Londen, New York en Madrid. Topvrouw van Coca-Cola European Partners is Sol Daurella, wiens familie de bottelaar ooit oprichtte. De familie Daurella had een meerderheidsbelang in de Spaanse bottelaar en is daarom ook belangrijk binnen het fusiebedrijf, waarin het een belang van ongeveer een derde heeft. Coca-Cola zelf heeft een belang van 18 procent in het bedrijf.
CORBIONAMXChemieCorbion, voorheen CSM (Centrale Suiker Maatschappij), is een Nederlands voedingsconcern dat voortgekomen is uit de bietsuikerindustrie. CSM produceerde en distribueerde vele soorten bakkerijproducten en ingrediënten voor ambachtelijke en industriële bakkerijen en voor andere markten. Daarnaast produceert het bedrijf uiteenlopende melkzuurtoepassingen voor de voedings-, chemische en farmaceutische industrie. In juli 2013 werden de bakkerij-activiteiten verkocht. De onderneming gaat zich nu volledig richten op de bio-ingrediëntendivisies Purac en Caravan en gaat verder onder de nieuwe naam Corbion.
CORE LABORATORIESLokaalOlie & GasCore Laboratories is een toonaangevende leverancier van eigen, gepatenteerde oplossingen voor de wereldwijde olie-industrie voor het beschrijven en beheren van oliereserves en het verbeteren van de productie. Deze diensten zijn ontworpen om de prestaties van de olievoorraden te optimaliseren en de opbrengst aan koolwaterstoffen te maximaliseren. Core Laboratories heeft meer dan 70 kantoren in meer dan 50 landen en is aanwezig in de belangrijkste olieproducerende regio’s van de wereld. Het aanbod is gericht op grote, nationale en onafhankelijke oliemaatschappijen.
CTACLokaalTechnologieCtac is een van de grootste SAP Gold Partners in de Benelux en Gold Partner van Microsoft. In 2012 is Ctac al 20 jaar actief als ICT Solution Provider. Ctac bouwt op basis van marktleidende software en jarenlange ervaring van haar consultants op maat gemaakte templates voor specifieke industries. Deze voorgeconfigureerde oplossingen zijn daardoor snel in gebruik te nemen en bieden binnen korte tijd rendement. Ctac levert maatoplossingen voor verschillende industries zoals de retail, wholesale, real estate en healthcare. Daarnaast biedt het bedrijf een breed spectrum van ICT-oplossingen voor middelgrote en grote organisaties voor onder meer business intelligence, warehousemanagement, portaloplossingen en customer relationship management. Het bedrijf completeert deze oplossingen met een uitgebreid portfolio van hosting en beheer, E-business- en consultancydiensten, trainingen en detachering.
CURETISLokaalGezondheidszorgCuretis ontwikkelt moleculaire diagnostieksystemen.
DGB GROUP N.V.LokaalFinanciële dienstverlenersDGB Group N.V. is begin 2018 ontstaan uit de Verenigde Nederlandse Compagnie N.V. (VNC), die in 2016 haar operationele activiteiten heeft verkocht. De nieuwe vennootschap richt zich op het deelnemen in, het financieren van, het verlenen van diensten en het verstrekken van adviezen aan andere ondernemingen. Eind maart 2017 zijn drie bedrijven van de DGB Groep overgenomen, te weten DGB Energie bv, De Groene Belangenbehartiger bv en Renewables bv. De overnameprijs bedroeg EUR 8,471 miljoen.
DPALokaalUitzendbureausDPA Group detacheert gespecialiseerde professionals bij bedrijven, overheden en non-profit instellingen. Via markt-, klant- en mensgerichte business units voorziet DPA opdrachtgevers van de juiste flexibele oplossingen. Dit voor vakgebieden zoals ICT, finance, inkoop, logistiek, operations, compliance, ondernemingsrecht, sociale zekerheid en recht.
DSMAEXChemieDSM creëert innovatieve producten en diensten op het gebied van Life Sciences en Materials Sciences die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM’s producten en diensten worden wereldwijd gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen die het leven gezonder, duurzamer en aangenamer maken. Voorbeelden van eindmarkten zijn voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, producten voor persoonlijke verzorging, geneesmiddelen, auto’s, coatings en verf, elektrotechnische en elektronica-producten, producten voor persoonlijke bescherming en producten voor de bouw.
DUTCH STAR C WARLokaalInvesteringenWarrants in het aandeel Dutch Star Companies One. Warrants zijn rechten op aandelen in het kapitaal van DSCO http://www.dutchstarcompanies.com. DSCO is een zogeheten special purpose acquistion company (SPAC) en de warrants maken onderdeel uit van de structuur die hierbij hoort.
DUTCH STAR COMP ONELokaalInvesteringenDUTCH STAR COMPANIES ONE N.V. werd opgericht op 3 januari 2018 als een special purpose acquisition vehicle. De onderneming zal ernaar streven minderheidsbelangen te verwerven in bedrijven die actief zijn in de industriële, landbouw- of maritieme sector, alsook in de groothandel, de logistiek of de slimme productiesector.
EASE2PAY N.V.LokaalTechnologieEase2pay N.V. is voortgekomen uit DOCDATA N.V. bij resolutie van de AvA in februari 2018. Begin 2017 heeft The Internet of Cars v.o.f. de meerderheid van het aandelenkapitaal verworven. Later in het jaar zijn Ease2pay B.V. en Ease2platform B.V. overgenomen. Ease2pay is een innovatief transactieplatform voor betalingstransacties via de smartphone. In december 2015 heeft voormalig Docdata haar gehele operationele activiteiten verkocht.
ENVIPCOLokaalIndustrieOntwerp, verkoop/verhuring, technische bijstand en onderhoud van “inzamelmachines” voor de recyclage van drankverpakkingen. Recyclage van PET en HDPE plastieken.
ESPERITELokaalGezondheidszorgEsperite is de grootste stamcellenbank van Europa. Het concern is gespecialiseerd in het isoleren, het inzamelen en het conserveren van volwassen stamcellen verkregen uit het bloed van navelstrengen en navelweefsel.
EUROCOMMERCIAL PR…AMXVastgoedNederlandse vastgoedbeleggingsmaatschappij met een pan-Europese aanwezigheid en een focus op shopping centres. Eurocommercial Properties heeft in de jaren ’90 stelsematig het belang in kantoren afgebouwd, ten voordele van shopping centra teneinde te profiteren van een grote vraag en een beperkt aanbod door deregulering.
EURONEXTLokaalFinanciële dienstverlenersEuronext is een bedrijf uit Nederland en heeft activiteiten in de sector financiën. Euronext is opgericht in 2000, heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam.
FAGRONAMXGezondheidszorgFagron is getransformeerd naar een farmaceutische R&D-onderneming die innovatieve oplossingen ontwikkelt en levert aan apotheken en ziekenhuizen. In dat kader is per 1 januari 2015 de naam van Arseus gewijzigd in Fagron. Vanaf 2015 bestaat Fagron uit twee activiteiten: Fagron en HL Technology: deze bundelt activiteiten rond de ontwikkeling en productie van apparatuur voor de dentale en orthopedische industrie en is in Zwitserland gevestigd. Voordien had HL Technology de naam “Hader SA”. HL Technology omvat Hader SA, Liengme en Rocam (overblijvers van het vroegere Healthcare Solutions en Healthcare Specialities) maar is veruit het kleinste onderdeel van Arseus: in 2013 stonden deze voor 3% van de omzet.
FASTNEDLokaalTechnologieFastned is een onderneming die een snellaadnetwerk langs het Nederlandse hoofdwegennet bouwt en exploiteert. Deze laadinfrastructuur is bedoeld om elektrische auto’s in korte tijd te laden.
FLOW TRADERSAMXFinanciële dienstverlenersFlow Traders is een toonaangevende wereldwijde liquidity provider gespecialiseerd in ETP’s (Exchange Traded Products).
FORFARMERSASCXAgrarishForFarmers is een internationaal opererende onderneming actief op het gebied van conventionele en biologische voeroplossingen voor de veehouderij. Met een afzet van circa 9,1 miljoen ton diervoeders op jaarbasis is zij marktleider in Europa. Naast diervoeders voor de rundvee-, varkens-, pluimvee- en paardensector levert ForFarmers handelsproducten voor akker- en weidebouw en biedt klanten aanvullende kennis en advies op het gebied van voeding, dierhouderij en bedrijfsontwikkeling.
FUGROAMXOlie & GasFugro voorziet in de mensen, het materieel, de kennis en de technologie die nodig zijn ter ondersteuning van de exploratie, ontwikkeling, productie en transport van ’s werelds natuurlijke grondstoffen. Fugro voorziet haar opdrachtgevers ook van technische gegevens en informatie die nodig zijn om bouwwerken en infrastructuur op een veilige, betrouwbare en efficiënte wijze te ontwerpen, te bouwen en te onderhouden
GALAPAGOSAEXFarmacieGalapagos is een biotechnologiebedrijf in de klinische fase, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen, gericht op ziekten waarvoor nog grote medische noden bestaan. Door gebruik te maken van hun eigen drug target discovery platform, hebben ze een pijplijn die per eind 2015 bestaat uit drie Fase 2, drie Fase 1, vijf preklinische programma’s en 20 onderzoeksprogramma’s in cystic fibrosis (CF), fibrose, artrose, ontstekings- en andere ziekten. Hun zeer flexibel platform kan gebruikt worden voor een breed scala aan therapeutische gebieden. Hun belangrijkste programma’s omvatten filgotinib, waarmee hun partner Gilead van plan is om Fase 3 studies te starten in reuma en de ziekte van Crohn later dit jaar
GRANDVISIONAMXConsumenten goederenGrandVision is een wereldwijde speler in de optiekbranche. GrandVision biedt consumenten een breed assortiment brillen, contactlenzen, oogverzorgingsproducten en zonnebrillen. GrandVision heeft meer dan 7.200 vestigingen in meer dan 40 landen en is ook online aanwezig. Bekende merken zijn Pearle, Eye Wish Opticiens, Apollo-Optik en GrandOptical.
HAL TRUSTLokaalInvesteringenBeleggingsmaatschappij. De onderneming ontwikkelde activiteiten onder verschillende namen is thans gevestigd op de Nederlandse Antillen onder de naam HAL Holding N.V. De aandelen van deze onderneming zijn in handen van HAL Trust en vormen het gehele Trust-vermogen.
HEIJMANSASCXBouwHeijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek en infra combineert. Heijmans is actief in Nederland, België en Duitsland. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Heijmans heeft meer dan 2 miljard omzet en telt ruim 7400 medewerkers.
HEINEKENAEXVoeding & drankHeineken is een onafhankelijke internationale brouwerij. Heineken is een wereldwijd biermerk. Het bedrijf heeft vestigingen in 71 landen. Heineken Holding N.V. staat aan het hoofd van de Heineken groep.
HEINEKEN HLD.LokaalVoeding & drankHeineken Holding N.V. is de houdstermaatschappij van de Heineken Groep. De onderneming zelf is niet actief. Het operationele bedrijfsonderdeel wordt geëxploiteerd door Heineken N.V. en haar dochterondernemingen en geassocieerde deelnemingen.
HOLLAND COLOURSLokaalBasismateriaalOntwikkeling, productie en verkoop van basispigmenten en zelfontwikkelde pigmentpreparaten voor geautomatiseerde milieuvriendelijke kleuring van kunststoffen en verf, alsmede voor toepassing in de voedingsmiddelenindustrie.
HUNTER DOUGLASLokaalConsumenten goederenHunter Douglas is de wereldmarktleider op het gebied van raambekleding en raamdecoratie en een belangrijke fabrikant van bouwproducten. Het bedrijf heeft een wereldwijd netwerk van onafhankelijke en bedrijfsafhankelijke fabrikanten die verkopen, diensten aanbieden en de distributie van de retail handel ontwikkelen. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Rotterdam, Nederland.
HUNTER DOUGLAS PRF.LokaalConsumenten goederenPreferente aandelen in Hunter Douglas. Door tussentijdse, sterk bekritiseerde, aankopen bezit Ralph Sonnenberg 81,2 procent van de gewone aandelen en 99,4 procent van de prefs. De free float is daardoor uiterst beperkt wat de koersvorming ernstig bemoeilijkt.
HYDRATECLokaalIndustrieHydratec is een industriële holding maatschappij van bedrijven die hoogwaardige producten en systemen leveren en sterke posities hebben in volgende marktsegmenten: 1. Agri & Food systemen door Pas Reform Hatchery Technologies te Zeddam en LAN Handling Systems te Tilburg en 2. Kunststofonderdelen en -Verpakkingen door Timmerije en Euro Mouldings, met productiefaciliteiten te Neede en Nijverdal.
ICT GROUPASCXTechnologieICT Group biedt hoogwaardige technologische oplossingen op het gebied van informatie en communicatie technologie in diverse functionele toepassingsgebieden, met name Automotive, Logistics, Machine & Systems, Industrial Automation, Energy en Healthcare.
IEX GROUPLokaalTechnologieIEX Group is actief in online beleggingsinformatie. IEX Group heeft een bereik van 1,8 miljoen beleggers, waarvan 1,5 miljoen in Nederland en circa 300.000 in België. IEX Group beschikt over sterke merken in de Nederlandse markt waaronder voor het particuliere segment – naast IEX.nl zelf – onder meer: Belegger.nl, DeBeurs.nl, Eurobench.nl, Participaties.nl en IEXGeld. Op de Belgische markt is IEX Group actief met Beursduivel.be terwijl IEXProfs zich richt op het professionele segment.
IMCDAEXBasismateriaalIMCD (Internatio-Müller Chemical Distribution) is een groothandel in de verkoop, marketing en distributie van speciale chemicaliën en voedingsingrediënten. Het bedrijf vertegenwoordigt wereldwijd producenten. Het hoofdkantoor bevindt zich in Rotterdam.
INGAEXFinanciële dienstverlenersFinanciële instelling, actief op het gebied van bankieren, verzekeren en vermogensbeheer in meer dan 60 landen.
INTERTRUSTAMXFinanciële dienstverlenersIntertrust is een internationale leider op het gebied van trust en zakelijke dienstverlening, door het verstrekken van juridische en financieel administratieve dienstverlening aan ondernemingen, fondsen, financiële instellingen en particulieren.
KARDANLokaalInvesteringenKardan NV is actief in ontwikkeling en beheer van lange termijn cashflow genererende activa, voornamelijk in de vastgoed- en waterinfrastructuur in veelbelovende opkomende markten. De onderneming beoogt het behoud van controlerende belangen in haar investeringen. De hoofdzetel van het bedrijf is gevestigd in Amsterdam, Nederland.
KENDRIONASCXIndustrieKendrion ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve hoogwaardige elektromagnetische en mechatronische systemen en componenten voor industriële en automobiele toepassingen wereldwijd. Kendrion ontwikkelt precisieonderdelen voor ’s wereld toonaangevende vernieuwers in personenwagens, bedrijfswagens en industriële toepassingen. Kendrion ontwerpt en produceert complexe onderdelen en systemen op maat evenals lokale oplossingen. Kendrion is vastbesloten om de technische uitdagingen van morgen aan te gaan en verantwoordelijkheid op te nemen voor de wijze van produceren en zaken doen is geworteld in de innovatiecultuur. Kendrion heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en is genoteerd op Euronext Amsterdam, Kendrion’s expertise strekt zich uit over Europa naar het Amerikaanse contintent en Azië.
KIADIS PHARMAASCXFarmacieKiadis Pharma is een biofarmaceutisch bedrijf in de klinische ontwikkelingsfase dat zich toelegt op onderzoek, ontwikkeling en toekomstige commercialisering van cellulaire immunotherapie producten voor de behandeling van bloedkankers en erfelijke bloedziektes.
KLÉPIERRELokaalVastgoedKlépierre is een Franse trust in vastgoedbeleggingen en de op één na grootste beursgenoteerde exploitant van Europese winkelcentra. Het werd opgericht in 1990. Het richt zich op het eigendom, beheer en de ontwikkeling van winkelcentra in continentaal Europa.
KPNAEXTelecommunicatieKPN is de leverancier van telecommunicatiediensten in Nederland en biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Voor zakelijke klanten verzorgt KPN spraak-, internet- en datadiensten, evenals volledig beheerde en uitbestede ICT-oplossingen. Zowel nationaal als internationaal levert KPN wholesalenetwerkdiensten aan derden, waaronder operators en serviceproviders. KPN’s mobiele bedrijfsactiviteiten in Duitsland en België maken gebruik van een multibrand-strategie en bedienen verschillende klantsegmenten in zowel de zakelijke als de consumentenmarkt.
LAVIDE HOLDINGLokaalInvesteringenLavide Holding N.V. (voorheen Qurius N.V.) heeft in 2012 haar werkmaatschappijen verkocht. In de daaropvolgende jaren heeft de onderneming zich geherpositioneerd als beleggingsmaatschappij gericht op groeibedrijven. In 2017 werden de eerste activiteiten zichtbaar. Voorheen oefende de onderneming geen bedrijfsactiviteiten uit.
LUCAS BOLSASCXVoeding & drankLucas Bols is een producent van gedistilleerde producten, waaronder likeuren, jenever, gin en vodka. De producten worden wereldwijd verdeeld in meer dan 110 landen. Bekende merken zijn Bols Likeuren, Bols Genever, Damrak Gin, Bols Vodka, Galliano, Vaccari en Pisang Ambon.
MARELLokaalIndustrieMarel (voorheen Marel Food Systems) is een IJslands bedrijf dat zich bezighoudt met de productie van machines voor de verwerking van levensmiddelen. Marel produceert machines voor de verwerking van pluimvee, vlees en vis.De divisie pluimvee is het grootst en vertegenwoordigd de helft van de totale omzet, gevolgd door vlees met een omzetaandeel van een derde. Het bedrijf is wereldwijd actief en de helft van de omzet wordt gerealiseerd in Europa, en de rest gelijk verdeeld over Noord-Amerika en de rest van de wereld. De omzet in Nederland is minder dan 5% van het totaal, maar hier werkt wel een derde van het personeel. In 2018 had het bedrijf 6000 mensen in dienst. De aandelen van Marel staan genoteerd aan de beurs van Reykjavik, en sinds 2019 ook aan Euronext Amsterdam. Met deze notering wil Marel zijn internationale bekendheid vergroten. Het bedrijf wil voor maximaal 100 miljoen euro aan nieuwe aandelen uitgeven, ofwel zo’n 15% van het geplaatste aandelenkapitaal.
MKB NEDSENSELokaalTechnologieNa diverse desinvesteringen in 2013 en 2014 heeft MKB Nedsense N.V. (voorheen NedSense ondernemingen N.V.) zich beperkt tot het wereldwijd aanbieden van softwareoplossingen en -diensten aan dealers en fabrikanten. MKB Nedsense is niet meer actief sinds de verkoop van de betreffende LOFT-divisie in het eerste kwartaal van 2016.
MOREFIELD GROUPLokaalUitzendbureausLege beursfonds, dat voorheen als HeadFirst Source Group door het leven ging. Morefield wil zich blijven richten op de markt voor flexibel personeel, zelfstandig professionals en MKB ondernemingen.
NEDAPASCXIndustrieN.V. Nederlandsche Apparatenfabriek (Nedap) is een hightech bedrijf dat hoogwaardige, innovatieve hard- en softwareproducten ontwikkelt. Nedap kent seven marktgroepen: Healthcare, Identification Systems, Light Controls, Livestock Management, Retail, Security Management en Staffing Solutions. Met schaalbare proposities streeft zij naar leidende posities in de markten waarin zij actief is. Het bedrijf heeft vestigingen in België, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannie, Nederland, Spanje, China, Hongkong, Dubai en de Verenigde Staten.
NEPI ROCKCASTLELokaalVastgoedNEPI Rockcastle is de toonaangevende groep voor investeringen in onroerend goed en ontwikkeling in Centraal en Oost Europa.De Groep heeft een uitzonderlijke vastgoedportefeuille met een dominante positie in Roemenië, Polen en Slowakije en een sterke aanwezigheid in Kroatië, Bulgarije, Hongarije, Tsjechië, Servië en Litouwen. De aandelen van NEPI Rockcastle zijn genoteerd aan Johannesburg Stock Exchange Limited (JSE), Euronext Amsterdam en A2X en haar obligaties zijn genoteerd aan de Irish Stock Exchange en de Bucharest Stock Exchange. De Groep heeft een investment-grade rating van Standard & Poor’s (BBB, stabiele vooruitzichten) en Fitch (BBB, stabiele vooruitzichten).
NEW SOURCES ENERGYLokaalInvesteringenNew Sources Energy ontwikkelt, exploiteert en investeert in projecten waarin op duurzame wijze energie wordt opgewekt. New Sources Energy bereikt dit door te werken aan een evenwichtig, gediversifieerde portfolio, zowel in topografisch als in technisch opzicht. Om drastische klimaatveranderingen verder te voorkomen, is het van groot belang dat we op een duurzame manier omgaan met natuurlijke hulpbronnen en onze planeet. Vanwege de continu groeiende bevolking en de verdergaande verstedelijking neemt de vraag naar energie snel verder toe. Tegelijkertijd weten we dat de beschikbaarheid van fossiele brandstoffen eindig is en er een voortdurende beweging is om minder afhankelijk te zijn van de olieproducerende landen. Het is onze missie om voor de komende generaties een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en exploitatie van duurzame energie. Nieuwe activiteiten zullen bij voorkeur in het verlengde liggen van de eerder ontplooide activiteiten, te weten het ontwikkelen, exploiteren en investeren in projecten waarin op duurzame wijze energie wordt opgewekt.
NEWAYSASCXIndustrieNeways Electronics International NV is een Nederlandse onderneming die gevestigd is te Son en die elektronische schakelingen ontwerpt en produceert en ook de bijbehorende dienstverlening levert. Het bedrijf is in 1969 opgericht door Gerard Meulensteen. In 1986 werd het bedrijf geïntroduceerd op de Amsterdamse effectenbeurs. In de Top 5 van EMS-bedrijven in Europa, met zo’n 3000 werknemers wereldwijd. Electronic Manufacturing Services betekent: de productie van geavanceerde elektronica.
NIBC HOLDING N.V.LokaalFinanciële dienstverlenersNIBC omschrijft zichzelf als een middelgrote Nederlandse bank met hoofdkantoor die geselecteerde producten en diensten aanbiedt op het gebied van corporate en retailbanking. De primaire operationele segmenten zijn het segment Corporate Client Offering en het segment Retail Client Offering. Het segment Corporate Client Offering richt zich op middelgrote zakelijke klanten. Het biedt een breed spectrum van advies, structurering, financiering en co-investering via vreemd en eigen vermogen. Het segment Retail Client Offering bestaat voornamelijk uit hypothecaire kredietverlening en online spaarproducten en -diensten voor particuliere klanten. NIBC bedient haar klanten vanuit vestigingen in Den Haag, Amsterdam, Frankfurt, Londen en Brussel.
NN GROUPAEXFinanciële dienstverlenersNN Group is een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder, actief in meer dan 18 landen en vooral sterk vertegenwoordigd in een aantal Europese landen en in Japan. Met meer dan 11.500 medewerkers biedt het bedrijf producten en diensten op het gebied van pensioenen, verzekeren, beleggen en bankieren aan meer dan 15 miljoen klanten. NN Group omvat Nationale-Nederlanden (voorheen bekend als ING Verzekeringen) en NN Investment Partners (voorheen bekend als ING Investment Management). NN Group (NN) heeft een notering op de effectenbeurs van Euronext in Amsterdam. In juli 2014 is ING Group begonnen met de desinvestering van NN Group via een zogenoemde Initial Public Offering (beursgang) van aandelen NN Group op Euronext Amsterdam. Na een serie vervolgtransacties in februari, mei en september 2015, alsmede in januari 2016, verkocht ING haar resterende belang van 14,1% in NN Group op 14 april 2016.
NOVISOURCELokaalUitzendbureausNovisource NV is een aanbieder van interim-professionals op de gebieden van business consultancy, interim-management, projectmanagement, programmamanagement en ICT in Nederland onder de labels B-Street, Diesis Consultancy en Novisource.
NSIASCXVastgoedNSI is een beursgenoteerde vastgoedbeleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal dat hoofdzakelijk belegt in kantoren en winkels op kwalitatief hoogwaardige en bedrijvige locaties in Nederland, en in kantoren en logistiek vastgoed in België. NSI is een actieve verhuurder en beheerder van de eigen vastgoedportefeuille.
OCIAMXIndustrieOCI NV is een globale meststoffenproducent en een aannemer van ingenieurs- en bouwwerken. De meststoffenafdeling bevat stikstoffabrieken in Nederland, Verenigde Staten, Egypte en Algerije. De bouwafdeling biedt internationale ingenieurs- en constructiediensten aan, voornamelijk voor infrastructuurwerken en industriële en hoogwaardige commerciële projecten.
ORANJEWOUDLokaalInvesteringenOranjewoud N.V. is actief op het gebied van advies- en ingenieursdiensten, sport- en vrije tijdsvoorzieningen, detachering, railsystemen, civiele infrastructuur, techniek en gebouwen en PPS-concessieprojecten. De organisatie is leverancier van kwalitatief hoogwaardige diensten op het brede terrein van infrastructuur en accommodatie-oplossingen, stedelijke ontwikkeling, bouw, natuur en landschap, milieu en veiligheid en sport- en vrijetijdsvoorzieningen. Oranjewoud N.V. verzorgt daarbij het gehele traject van studie, advies, ontwerp, planvoorbereiding en directievoering tot realisatie, beheer en exploitatie.
ORDINAASCXTechnologieOrdina is de grootste onafhankelijke dienstverlener op het gebied van consulting, solutions en ICT in de Benelux. Ze richten zich op de financiële sector, overheid, zorg en een aantal specifieke segmenten binnen de industriemarkt.
PERSHING SQUARE H…LokaalInvesteringenPershing Square Holdings is een groot Brits investeringsfonds dat zich toelegt op langetermijninvesteringen in Noord-Amerikaanse bedrijven. Het bedrijf is opgericht in 2012 en maakt deel uit van de FTSE 250-index . De voorzitter is Anne Farlow. Het fonds wordt beheerd door Bill Ackman van Pershing Square Capital Management. Pershing Square Capital Management is een Amerikaans managementbedrijf voor hedgefondsen dat is opgericht en wordt geleid door Bill Ackman, gevestigd op 787 11th Avenue in New York.
PHARMINGASCXGezondheidszorgBiofarmaceutisch bedrijf met producten in ontwikkeling voor genetische defecten, infectie- en ontstekingsziekten, bot- en weefselschade, en chirurgische en traumatische bloedingen.
PHILIPS KONINKLIJKEAEXGezondheidszorgKoninklijke Philips Electronics N.V. is een internationaal opererend elektronicabedrijf, met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op innovatie, en integreert technologie en design in oplossingen voor de verbetering van de levenskwaliteit. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Philips is wereldwijd leider op het gebied van gezondheidszorg, verlichting en lifestyle.
PORCELEYNE FLESLokaalConsumenten goederenDe N.V. Koninklijke Delftsch Aardewerkfabriek “De Porceleyne Fles Anno 1653” (Royal Delft) is de toonaangevende producent van het authentieke Delftsblauw sieraardewerk en modern aardewerk.
POSTNLAMXTransport & logistiekDe focus van PostNL ligt op de markt van post, pakketten en e-commerce in Nederland, maar ook in Duitsland, Engeland en Italië. De keuze voor post, pakketten en e-commerce vloeit logisch voort uit hun activiteiten. Er worden steeds meer goederen online besteld en daardoor zien ze werk in de bezorging van pakketten, nationaal en internationaal, fors toenemen. Post is een belangrijke schakel voor e-commerce, in de vorm van direct marketing of huis-aan-huis reclame. Verder leggen ze zich steeds meer toe op het direct ondersteunen van e-commerce, door kant-en-klare webwinkels aan te bieden, of de hele logistiek voor online retailers over te nemen.
PROSUSAEXInvesteringenPROSUS N.V. (voorheen Myriad International Holdings N.V.) beheert een groep bedrijven die een van ’s werelds grootste technologie-investeerders in de internetconsumptiesector is. Volgens eigen cijfers bedient de groep met haar activiteiten en investeringen meer dan 1,5 miljard mensen in ongeveer 90 markten. De diensten voor particuliere klanten omvatten de kernsegmenten kleine advertenties, betalingstransacties en Fintech, maar ook de levering van levensmiddelen en andere online bedrijven zoals Etail en Travel. Regionaal richt de Groep zich vooral op China, India, Rusland, Centraal- en Oost-Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Zuid-Oost-Azië, het Midden-Oosten en Afrika. De bedrijfsactiviteiten zijn onderverdeeld in de volgende segmenten: E-commerce, sociale en internetplatforms (investeringen in Tencent en Mail.ru Group) en Corporate.
RANDSTAD NVAEXUitzendbureausRandstad Holding NV is een internationaal opererend Nederlands uitzendbureau dat zich richt op uitzendarbeid en vaste aanwerving. De groep is wereldwijd actief en telt meer dan 670.000 medewerkers. De bedrijfsactiviteiten van de Groep zijn onderverdeeld in de segmenten “Staffing”, “Professionals” en “Inhouse Services”. Staffing” is veruit het bedrijfssegment met de hoogste omzet. In 2008 fuseerde Randstad met haar concurrent Vedior tot ’s werelds nummer twee in personeelswerving en heeft sindsdien haar marktpositie verdedigd. Randstad blijft gebruik maken van acquisitiemogelijkheden door de overname van de US SNF Group in 2011 en USG People in 2012.
REINET INVESTMENTSLokaalInvesteringenReinet Investments S.C.A. is een in Luxemburg gevestigd beleggingsinstrument dat op 20 oktober 2008 is afgesplitst van het Zwitserse luxegoederenbedrijf Richemont.
RELXAEXMediaRELX, ook nog bekend onder de oude naam Reed Elsevier, is een Engels-Nederlands bedrijf, ontstaan uit de fusie in 1993 tussen de uitgeverijen Reed en Elsevier.
ROODMICROTECLokaalTechnologieRoodMicrotec is een onafhankelijk gecertificeerd testhuis en laboratorium voor opto- en micro-elektronische analyses. Als Europese toonaangevende dienstverlener vormt RoodMicrotec een ideaal alternatief tegenover een eigen testafdeling. De diensten van de onderneming ten behoeve van wafers, ICs, printed circuit boards en interconnect technologie omvatten: testengineering, test- en end of line services, supply chain services, kwalificatie en fout- en technologie analyses. RoodMicrotec heeft vestigingen in Duitsland (Dresden, Nördlingen, Stuttgart) en Nederland (Zwolle).
ROYAL DUTCH SHELL AAEXOlie & GasDe Royal Dutch Shell is als energiemaatschappij actief in de hele keten van de exploratie van energiebronnen, de raffinage en ten slotte de verkoop van de eindproducten als benzine en diesel via een netwerk van pompstations. Het concern heeft een zestal divisies: exploratie en productie, raffinage en inkoop, gas, elektriciteit, chemie, corporate en overige.
ROYAL DUTCH SHELL BLokaalOlie & GasRoyal Dutch Shell het B-aandeel dat op de Londense beurs noteert en stamt uit de tijd van het Britse Shell Oil. Beide bedrijven smolten in 1907 samen tot het huidige Brits-Nederlandse Royal Dutch Shell.
SBM OFFSHOREAMXOlie & GasSBM Offshore is gespecialiseerd in het ontwerp, de vervaardiging en de verkoop van zeesystemen en -apparatuur bestemd voor de aardolie- en aardgasindustrie. De activiteit van het concern organiseert zich voornamelijk rond 4 product- en dienstenfamilies: offshore installaties en apparatuur, offshore aardolie -en gasproductie, onderaanneming bouw en installatie offshore en andere activiteiten waaronder ontwerp en engineering, levering van speciale componenten bestemd voor boorschepen, hefboorplatforms en drijvende platforms, offshore kranen en hef -en hijssystemen.
SIF HOLDINGASCXIndustrieSif Group is een fabrikant van stalen funderingen voor de offshore windprojecten en de olie- & gasindustrie. Het produceert grote buizen voor offshore windparken en olie- & gasplatformen, voornamelijk in de Noordzee.
SIGNIFY NVAMXTechnologieSignify N.V. (vooraf Philips Lighting N.V.) is een wereldwijde marktleider in verlichtingsproducten met expertise in de ontwikkeling, productie en toepassing van innovatieve verlichtingsproducten, -systemen en -diensten.
SLIGROASCXDetail- & groothandelSligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven, die zich direct en indirect richten op de markt van de etende mens. Dit geschiedt bij Foodservice als groothandel en bij Foodretail als groothandel en detaillist. Foodservice richt zich als marktleider met een landelijk netwerk via zelfbediening en bezorging op horeca, recreatie, cateraars, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, pompshops, het midden- en kleinbedrijf, retailbedrijven en de institutionele markt. Zelfbediening beschikt daartoe over 46 Sligro Zelfbedieningsgroothandels. Bezorging heeft 10 bezorgvestigingen. In de institutionele markt opereren ze onder de naam Van Hoeckel. De foodretailactiviteiten bestaan uit circa 130 EMTÉ full service supermarkten, waarvan er 30 door zelfstandige ondernemers worden geëxploiteerd.
SNOWWORLDLokaalConsumenten dienstenSnowWorld N.V. is een in Zoetermeer gevestigde beursgenoteerde vennootschap. SnowWorld is met haar twee indoorski faciliteiten in Nederland één van de leidende ondernemingen in deze industrie van de wereld. SnowWorld is opgericht door heer J.H.M. Hendriks in 1996. In verband met de strategie van SnowWorld om het, bewezen succesvolle, concept verder in Europa te kunnen uitrollen heeft SnowWorld in 2013 de stap naar de beurs gemaakt. De beursnotering geeft SnowWorld de financiële mogelijkheid om haar strategie uit te rollen. Met de uitrol van het SnowWorld concept in Europa zal er waarde worden gecreëerd voor de aandeelhouders. Investeerder Alychlo heeft een  belang in SnowWorld van 85,9 procent.
STERNLokaalAutomotiveStern Groep is een dienstverlener voor de automarkt. De onderneming kent twee kernactiviteiten: dealers en diensten. Stern is met meer dan 100 vestigingen aanwezig in de zuidelijke regio’s van Nederland.
TAKEAWAY.COMAMXTechnologieTakeaway.com is een online maaltijdsbezorgingsplatform, gericht op het verbinden van consumenten en restaurants via zijn platform in 9 Europese landen en Vietnam. Takeaway.com biedt een online marktplaats aan waar vraag en aanbod van maaltijdbezorging samenkomen.
TIE KINETIXLokaalTechnologieTIE levert innovatieve web- en softwaregebaseerde oplossingen waardoor alle handelspartners in de supply chain naadloos kunnen samenwerken in grote e-commerce processen zoals marketing en sales. Met zijn TIE Kinetix concept biedt de onderneming een totaal geïntegreerd e-commerce proces. TIE is een beursgenoteerde onderneming met kantoren in de Verenigde Staten, Australië, Frankrijk en Nederland.
TKHAMXIndustrieTKH Group (TKH) is een internationaal opererende groep ondernemingen die gespecialiseerd is in de ontwikkeling en levering van innovatieve systemen en netwerken voor informatievoorziening, telecommunicatie, elektrotechniek en industriële productie
TOMTOMASCXTechnologieTomTom is de toonaangevende onafhankelijke locatietechnologie specialist, die mobiliteit vormgeeft door middel van zeer nauwkeurige kaarten, navigatiesoftware, real-time verkeersinformatie en diensten. Door de jarenlange ervaring te combineren met toonaangevende zakelijke en technologie partners, maakt het bedrijf connected voertuigen, smart mobility en, uiteindelijk, autonoom rijden mogelijk. Het bedrijf heeft kantoren in 30 landen. Wereldwijd vertrouwen honderden miljoenen mensen op de technologieën van TomTom.
UNIBAIL-RODAMCO-W…AEXVastgoedUnibail-Rodamco-Westfield SE (voorheen Unibail-Rodamco SE) is één van Europa’s toonaangevende commerciële vastgoedondernemingen met een sterke aanwezigheid in de Verenigde Staten. De groep, ontstaan uit de fusie van de Franse leverancier Unibail en de Nederlandse Rodamco in de zomer van 2007 en de overname van de Australian Westfield Corporation in juni 2018, concentreert zich op winkelcentra (circa 88 procent van de portefeuille), kantoorgebouwen (circa 7 procent van de portefeuille) en congres- en tentoonstellingsruimten (circa 6 procent van de portefeuille). De focus ligt op kwalitatief hoogwaardig commercieel vastgoed, dat zich onderscheidt door locatie, omvang en technische eisen. De portefeuille bestaat uit meer dan 100 bezittingen.
UNILEVERAEXVoeding & drankUnilever is een multinationale onderneming op het gebied van voedingsmiddelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen. De onderneming brengt zijn producten op de markt in meer dan 180 landen. Unilever is actief in veertien productgebieden en in ongeveer de helft daarvan is het bedrijf wereldwijd marktleider. Meer dan 50% van de activiteiten vindt plaats in opkomende markten. Unilever heeft meer dan 400 merken wereldwijd die zich richten op gezondheid en welzijn.
VALUE8LokaalFinanciële dienstverlenersValue8 is een groeiende groep groeiende bedrijven met een focus op de sectoren food, healthcare en financial services. Value8 is sinds 1 januari 2017 een beleggingsmaatschappij onder IFRS. Tegelijkertijd werden de voormalige cijfers van de Groep gedeconsolideerd en geherclassificeerd. Dit heeft invloed gehad op veel belangrijke sleutelfiguren. Opbrengsten worden niet langer gerapporteerd; het is niet langer de Groep die bepalend is voor de medewerkers, maar alleen het team dat in Bussum is gevestigd.
VALUE8 CUM PREFLokaalFinanciële dienstverlenersValue8 is een groeiende groep groeiende bedrijven met een focus op de sectoren food, healthcare en financial services. Value8 is sinds 1 januari 2017 een beleggingsmaatschappij onder IFRS. Tegelijkertijd werden de voormalige cijfers van de Groep gedeconsolideerd en geherclassificeerd. Dit heeft invloed gehad op veel belangrijke sleutelfiguren. Opbrengsten worden niet langer gerapporteerd; het is niet langer de Groep die bepalend is voor de medewerkers, maar alleen het team dat in Bussum is gevestigd.
VAN LANSCHOT KEMP…ASCXFinanciële dienstverlenersVan Lanschot Kempen groep is de grootste private bank van de Benelux. De dienstverlening van Van Lanschot richt zich op particulieren met een opgebouwd vermogen en institutionele beleggers. Van Lanschot Kempen is één van de oudste onafhankelijke banken in Europa.
VASTNEDASCXVastgoedVastned is een beursgenoteerde Europese winkelvastgoedonderneming met focus op ‘venues for premium shopping’. Vastned investeert in geselecteerde steden in Europa en Istanbul, premium cities, met een duidelijke focus op het beste winkelvastgoed in de populairste winkelstraten. Huurders van Vastned zijn sterke, toonaangevende internationale en nationale retailmerken. De vastgoedportefeuille heeft een omvang van ongeveer € 1,5 miljard.
VEONLokaalTelecommunicatieVimpelCom Ltd is een wereldwijde Noors-Russische leverancier van telecommunicatiediensten gevestigd in Bermuda, maar met het hoofdkantoor sinds 2010 in Amsterdam. Na de wereldwijde omkoopschandalen werd in 2017 de naam gewijzigd in VEON. Het is de op vijf na grootste mobielenetwerkoperator in de wereld met circa 200 miljoen klanten. Enkele merken van VimpelCom zijn “Beeline” (in Rusland en GOS), “Kyivstar” (in Oekraïne), “Wind” (in Italië en Griekenland), “Djezzy” (in Algerije), “Mobilink” (in Pakistan). Het bedrijf ontstond in 2009 als fusie tussen het Russische OJSC VimpelCom, opgericht in 1992 en sinds 1996 beursgenoteerd aan de NASDAQ, en het Oekraïense Kyivstar, opgericht in 1994.
VIVORYON THERAPEUTASCXFarmacieVivoryon Therapeutics AG (voorheen Probiodrug AG), gevestigd in Halle, Duitsland, en haar 100% dochteronderneming Ingenium Pharmaceuticals GmbH (München, Duitsland) zijn actief in onderzoek en ontwikkeling, alsook in preklinische en klinische studies. Volgens de beursprospectus is bijvoorbeeld het glutaminylcyclase-enzym, dat volgens de onderzoekers een centrale rol speelt bij de ontwikkeling van ziekten, het voorwerp van onderzoek en staat een product om deze enzymen te remmen op stapel. Het bedrijf is opgericht in 1997, was eind 2014 voor het eerst genoteerd aan de Euronext Amsterdam Stock Exchange en is genoteerd aan de OTC-markt in Duitsland.
VOLKERWESSELSASCXBouwKoninklijke Volker Wessels Stevin (of: VolkerWessels) is de naam van de onderneming in 1997 ontstaan door de fusie tussen Koninklijke Volker Stevin N.V. en Kondor Wessels N.V.. Dit bedrijf is (2015) het op een na grootste bouwbedrijf in Nederland.
VOPAKAEXOlie & GasKoninklijke Vopak N.V. is ’s werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare bulk chemicaliën, gassen en olieproducten. Vopak exploiteert 79 terminals met een totale opslagcapaciteit van meer dan 30 miljoen kubieke meter in 29 landen.
WDPAMXVastgoedWDP staat voluit voor Warehousing & Distribution De Pauw. Deze vennootschap groeide uit de vastgoedactiviteiten die Jos De Pauw sedert de jaren zeventig ontwikkelde. WDP is momenteel een van de grotere Belgische spelers op de markt van het industrieel en semi-industrieel vastgoed. Vastgoedbevak WDP ontwikkelt en belegt in semi-industrieel en logistiek vastgoed (opslagruimten en kantoren). WDP heeft meer dan 1,5 miljoen m² panden in portefeuille. Dit internationaal patrimonium van semi-industriële en logistieke gebouwen is verdeeld over ongeveer 80 sites op logistieke knooppunten voor opslag en distributie in België, Frankrijk, Nederland, Tsjechië en Roemenië.
WERELDHAVEAMXVastgoedWereldhave is een investeringsmaatschappij met veranderlijk kapitaal, gespecialiseerd in het bezit, de ontwikkeling, de promotie en het beheer van bedrijfsvastgoed
WOLTERS KLUWERAEXMediaUitgeverij actief op het gebied van of Legal & Regulatory, Tax & Accounting, Health en Financial & Compliance Services. De onderneming is aanwezig in meer dan 40 landen in Europa, Noord-Amerika, Azië en Latijns-Amerika. De hoofdzetel bevindt zich in Alphen aan den Rijn, Nederland.
YATRA CAPITALLokaalFinanciële dienstverlenersYatra Capital Ltd. concentreert zich op levensvatbare investeringsprojecten over het gehele Indiase vastgoedspectrum. Beleggingsbeheerder van K2 Property Limited, het in Mauritius gevestigde beleggingsfonds van de onderneming, en dienstverlener voor Yatra is IL& FS Investment Advisors LLC, gevestigd op Mauritius. Het bedrijf is in liquidatie.
Advertentie