Beursspel

Beursspel logo

Elk jaar heeft Effekt2000 een unieke uitdaging voor z’n leden, het zogenaamde “BEURSSPEL“. Elke deelnemer aan het Beursspel heeft een fictieve aandelenmand met 5 op de Amsterdamse beurs genoteerde aandelen met een totaal waarde van € 10.000. Elk gekozen aandeel vertegenwoordigt dus een beginwaarde van € 2.000. Klik HIER voor een actuele lijst van alle te kiezen aandelen op de AEX, AMX, AScX en Lokale markt. Klik HIER voor een alfabetische lijst van alle aandelen inclusief sectoren en profielen. De te kiezen aandelen zijn ook te vinden op de site van IEX.

Vóór 31 december van elk jaar moeten 5 aandelen worden doorgegeven aan het bestuur van Effekt2000. Degene die geen aandelen doorgeeft, behoudt dezelfde aandelen als het vorig jaar. Het wordt echter zeer op prijs gesteld om elk jaar 5 nieuwe aandelen te kiezen!

Het doel is tussen 1 januari en 31 december zoveel mogelijk rendement te behalen met de 5 gekozen aandelen. Tussentijds kan er niet gehandeld of geswitcht worden in aandelen. De tussenstanden worden elke bijeenkomst besproken. Ook worden de tussenstanden periodiek op deze webpagina gepresenteerd.

De winnaar van het Beursspel krijgt een heerlijke fles wijn! Klik HIER voor alle winnaars van het Beursspel sinds 2009.


Beursspel 2021

Voor het Beursspel van 2021 zijn door alle leden 80 aandelen gekozen. In totaliteit zijn er 48 verschillende aandelen gekozen (in 2020 waren er nog 47 verschillende aandelen gekozen). Aandelen uit de AEX zijn het meest populair, 36 x is een AEX aandeel gekozen (36%). Aandelen uit de ASxC zijn het minst gekozen, namelijk 10 keer (13%). De sectoren Technologie (23%) en Olie & Gas (9%) zijn goed vertegenwoordigd in het Beursspel. Meest populaire aandelen zijn ASML (5x), ROYAL DUTCH SHELL (5x), DSM (4X), PHARMING (4x) en PROSUS (4x). Hieronder de meest recente tussenstanden.

Eindstanden Beursspel 2020

De eindstanden van het Beursspel 2020 zijn bekend! Lees meer over het Beursspel in het nieuws bericht Eindstanden Beursspel 2020. Klik HIER voor alle winnaars van het Beursspel sinds 2009.

Eindstanden Beursspel 2019

De eindstanden van het Beursspel 2019 zijn te vinden in het nieuws bericht Eindstanden Beursspel 2019.


Andere beursspellen

Natuurlijk zijn er veel meer online beursspellen. Hieronder een opsomming van de meest gespeelde beursspellen: